2020

2020-07-24
Hej igen
Veteranträffen i Sigtuna 3-4 oktober (mail 2)

Så var det då slut på Sinai-värmen och landet har återgått till sedvanligt sommarväder. På gott och ont. Men tänk på v G o P… Regnet behövs!

 

Ännu mer positivt är att anmälningarna till vår träff i Sigtuna strilar in i en ständig ström. Nu är vi uppe i hel 30 seriösa anmälningar för natten Lördag - Söndag varav 14 pers även anmält sig för den extra fredagsnatten. Helt enormt med tanke på Coronan. Som tyvärr medför att många äldre äldre, som alltid brukar vara med, fortfarande avvaktar.

 

Sista dag för slutlig anmälan är 2020-08-31. Efter detta datum är föreningen bunden till bokningen och våra pengar låsta till hotellet.

 

Slutlig anmälan görs genom att du sätter in 995 kr på 72M Pg konto 409 9639-9 i Nordea. Flera medlemmar har redan gjort så! Skulle du råka ut för något allvarligt förhinder före ovan datum, får du självfallet tillbaks dina pengar.

 

En Ändring mot vad som tidigare meddelats är att Även natten Fredag -Lördag skall betalas senast 2020-08-31 till föreningens konto. Detta för att hotellet har öppet denna natt endast om vi blir minimum 10 personer. Styrelsen måste alltså ha full koll på hur många och vilka som verkligen dyker upp. Beloppet för två nätter är 995 + 800 = 1.795 kr.  Frukost lördag fm ingår. Däremot middagen fredag kväll står var och en själv för, men festkommittén bokar något passande ställe för oss gemensamt i byn (hotellets kök är som sagt stängt då).

 

Om någon ytterligare skulle vara intresserad av en golfrunda på fredagen, så hör av dig till Chefsdrivern (!) Arne Gustafsson arne.gustafsson@outlook.com;

 

För ytterligare info, se mailen nedan!

 

Allt gott för denna gång!

Bo Ringdal, sekreterare




2020-06-14

Veteranträffen i Sigtuna 3-4 oktober (mail 1)


Kamrater i Veteranföreningen 72M!

 Hoppas att alla har det bra – och mår bra, trots en mer eller mindre intensiv isolering. Många av oss tillhör ju rimligen den så kallade riskgruppen. Ta hand om er! Så att så många som möjligt av oss kan ses i oktober. Styrelsen är, som vanligt, Glad och Positiv och planerar för och räknar med, trots Coronan, att våra planer för Sigtuna håller. Så här kommer lite mer info, den senaste mailades ju ut i december.

 

Vi kommer som alltså att hålla till på det nyrenoverade konferenshotellet Kristina, endast några hundra meter från centrum. Hotellet erbjuder boende i enkelrum, något som säkert passar de flesta av oss. Vi har tidigare inte nämnt något om priset, men så här ligger det till:

 

Priset för hela aktiviteten lördag-söndag är 995 kr! För det får vi

  • Boende i enkelrum
  • Välkomstfika före stämman
  • Tre-rätters middag, dock exklusive dryck
  • Frukost

 

Det facila priset förklaras av att hotellet gärna vill se oss där och därför gett föreningen ett attraktiv bud samt att styrelsen beslutat att subventionera träffen. 

 

Flera medlemmar har uttryckt ett intresse av att anlända redan på fredagen. Vid senaste träffen (Vaxholm) var det ju 11 personer som kom redan dagen före. För övernattning fredag 2/10 – lördag 3/10 gäller följande.

  • Vi måste vara Minst 10 personer. Detta eftersom hotellet annars är stängt den natten (konferensgäster åker hem på fredagar).
  • Pris  för enkelrum 800 kr. Bokas via styrelsen, som därefter bokar i klump (måste ha koll på att vi blir minst 10 pers o vilka det är). Betalas av den enskilde på plats.
  • Middag kan inte fås på hotellet fredag kväll eftersom köket är stängt då. Styrelsen avser att istället boka oss på ett passande ställe i byn där vi  intar en gemensam middag. Mer om detta när vi vet intresset för denna extra natt.
  • Golfpaket finns för de som önskar detta, se hotellets webbsida. Värt att notera; i Vaxholm utgjordes en klar majoritet de som kom på fredagen av icke-golfare! Blir säkert samma denna gång. Alternativet till golf under lördagen är, förutom lokala näringsställen…. bl a en stärkande promenad!

 

Hotellet vill så tidigt som möjligt ha underlag för sin planering för oktober. Både styrelsen och hotellet är medvetna om att det, med tanke på pandemin, är svårt att redan nu veta om man kan/vill delta eller inte. Men hur skulle du ställa dig till ett deltagande om nuvarande restriktioner i huvudsak släpps och samhället återgår till det i stort sett det normala? Men kanske med armlängds avstånd och hälsning medelst honnör! Meddela, under denna förutsättning, ditt intresse för träffen och för en eventuell extranatt senast 2020-06-30. Det gör du enklast genom att svara på detta mail eller meddela via sms/tfn till Bosse på 0708-9954407.

 

Hotellet har varit mycket tillmötesgående och satt deadline för vårt arrangemang så sent som 2020-09-01. Innan dess måste föreningen fått din slutliga anmälan samt betalning. Det görs genom insättning av 995 kr till 72M Pg konto Pg konto 409 9639-9 i Nordea. 

 

Men som sagt, maila redan nu ditt intresse genom att svara på detta mail!

Styrelsen vill ha din intresseanmälan senast 2020-06-30!

 

Info om Sigtuna:  https://destinationsigtuna.se/

 

Info om vårt hotell: https://www.hotellkristina.se/sv?cookieChecked=true

                                  

                                    https://destinationsigtuna.se/partner/hotell-kristina/

Bo Ringdal

Sekreterare 





2020-05-24

Nya strider i norra Sinai

I fredags, 22 maj 2020, gick styrka ur egyptiska armén till anfall i trakten av Baluza.

Två ”tillhåll” rensades, varvid 21 jihadister/fiender, stupade.

Sandpapprets utsände, som är fast i sanden och inte kan SKACYPas mht coronaepidemin, rapporterar att kvinnor drabbas av viruset i betydligt mindre omfattning än männen. Han tror det beror på att kvinnorna alltid bär munskydd, i olika former.

Lars Josefson

Nattredaktör, Sandpappret




2020-05-01

Flera döda i attack mot militärfordon i norra Sinai
Läs mer;

https://omni.se/flera-doda-i-attack-mot-militarfordon-i-norra-sinai/a/70v7JK


2020-01-30

Göran Wetterlundh 85 år

Med stor glädje och respekt, intar vi enskild ställning och hurrar för vår Chef!
Vi garanterar att vi fortfarande är "glada och positiva"!
Alla ökenkamrater vid 72 M,
genom ordf Lars Josefson




2020-01-01
Veteranträff

Kamrater i Veteranföreningen 72M!

 

Platsen för vår träff den 3-4 oktober 2020 blir den historiska staden Sigtuna!

 

Staden är verkligen värd ett besök. Den anlades för mer än 1000 år sedan, samtidigt som kristendomen kom till Norden. Sigtuna är, tillsammans med Lödöse och Skara, en av Sveriges första städer. Under sina första hundra åren var staden landets politiska och religiösa centrum samt ett nav för internationell handel med fjärran länder i öst och syd. Under 1200-talet flyttades makt och handel till Uppsala och Stockholm. De finns mycket mer att berätta om Sigtuna och självfallet kommer vi att ta en gemensam tur i staden!

 

Här finns bra info om Sigtuna:  https://destinationsigtuna.se/

 

Vi kommer att hålla till på konferenshotellet Kristina som ligger endast några hundra meter från stadens centrum. Byggnaderna uppfördes på 1930-talet som en internatskola med inriktning på reallinjen. Eftersom intresset för matematiska och naturvetenskapliga studier bland internateleverna inte var särskilt stort, upphörde utbildningen i slutet av 60-talet och skolan lades ner. Istället gjordes anläggningen om till ett hotell. För något år sedan fick hotellet nya ägare som inledde sitt övertagande med en omfattande renovering av byggnaderna och den ursprungliga, uttalat funktionalistiska stilen förstärktes. 

 

Mer om Kristina finns att läsa här

 

https://destinationsigtuna.se/partner/hotell-kristina/

 

https://www.hotellkristina.se/sv?cookieChecked=true

 

Hotellet ligger kommunikationsmässigt mycket bra till med en busshållplats alldeles inpå knuten. En busslinje går via Märsta, dit bussar och tåg från både Stockholm och Arlanda anlöper. Mycket smidigt. En resa från Stockholm C till Kristina tar totalt ca 1:20 tim. 

 

Gällande pris för övningen, återkommer styrelsen om detta efter årsskiftet. Alla kommer att bo i enkelrum. 

 

För medlemmar som vill anlända redan på fredagen för egna aktiviteter och alltså tillbringa två nätter på hotellet, är detta möjligt förutsatt att det blir minst 10 personer. Annars håller hotellet stängt den natten. Senast i Waxholm övernattade 11 personer två nätter. Fyra golfade, resten av oss kollade ställena på stan samt tog en stärkande skogspromenad. Även Sigtuna erbjuder bra sådana möjligheter. Golfpaket finns för de som önska detta, se hotellets webbsida.

 

Styrelsen vill passa på att påminna om årsavgiften för 2020. Den är på 100 Kr och sätts in på föreningens Pg konto 409 9639-9 i Nordea. 

 

Slutligen vill styrelsen önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Bo Ringdal

Sekreterare 



FN-Veteranerna 72M för dej som gjorde FN-tjänst i Sinai på bataljon 72M

114@72m.se