Om oss

Föreningen bildades i början av 1980-taldet av några entusiaster som tjänstgjort på FN-bataljon 72 M i Sinai samt UNEF HQ i Ismailia under perioden november 1978 till juni 1979 och som gärna ville fortsätta att hålla kontakten efter tiden i öknen. Föreningen har för närvarande (juni 2020) ca  90 medlemmar från hela landet (från Pajala i norr till Trelleborg i söder) och som i Sinai tjänstgjorde på en mängd olika befattningar. Den absoluta huvuddelen av medlemmarna var och är civila, dvs hade gjort sin värnplikt och sökte därefter tjänst i utlandet för FN:s fredsbevarade styrkor. Några var yrkesmilitärer. Alla delade vi intresset för att vidga våra vyer samt självfallet för att bidra till fred och stabilitet i denna mycket känsliga del av världen. Då föreningens medlemmar var där, var läget mellan Egypten och Israel mycket spänt, nu är förhållandet mellan dessa två länder betydligt beskedligare.


Medlem i föreningen kan den bli som tjänstgjorde på FN-bataljon 72M (eller under samma tid på HQ i Ismailia) och som erlagt den årliga medlemsavgiften om 100 kr.


Föreningens officiella verksamhet består främst av att vart annat år träffas över en helg på någon trevlig plats i Sverige samt att årligen sammanstråla över ett julbord i december. Varje år ses många av våra medlemmar även på Veterandagen på Gärdet i Stockholm för högtidlig ceremoni med efterföljande aktiviteter. Dessutom förekommer en hel del aktiviteter i mindre konstellationer på enskilda initiativ. Vi håller regelbundna kontakter via mail, föreningens webbsida samt till viss del via en sluten Facebookgrupp. 

Föreningens förtroendevalda består av

Föreningsordförande     

Göran WetterlundhStyrelseordförande         

Lars Josefson

Vice styrelseordf./Sekreterare

Bo Ringdal

Ansvarig för uppvaktningar

Rickard Björk

Kassaförvaltare

Leif WillmanRevisor                             

Lennart Korswall

Revisor, suppleant

Arne Gustafsson

-------------------------------------------------------------------------

Om du har gjort tjänstgjort på FN-bataljon 72 M i Sinai samt UNEF HQ i Ismailia under perioden november 1978 till juni 1979 och vill bli medlem i FN-Veteranerna 72M kontaktar du Bosse Ringdal på mejladress bo@ringdal.se

Skriv ditt kompani, pluton, grupp och ditt namn och adress.

Medlemsavgiften är 100:-/år

PlusGiro 4099639-9

-------------------------------------------------------------------------